Drentse pannenkoeken

Kan altijd: ontbijt, lunch of tussendoortje

Drentse pannenkoeken

Niet alleen de kinderen hier in huis zijn gek op zo’n mooie stapel heerlijk geurende pannenkoeken, wij ook. Simpel te maken en de dag erna koud ook nog lekker als tussendoortje of lunch. Ook leuk en lekker voor in de overblijftrommel van je kinderen. Of die van jezelf. Aangezien teff geen gluten bevat scheuren de pannenkoeken wat sneller en zijn ze lastiger op te rollen. Dit is op te lossen door een handjevol ander meel bij het beslag te doen of je maakt gewoon kleinere pannenkoeken.

Dit heb je nodig

  • 75 gram teffvolkoren meel
  • 250 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 0,5 zakje bakpoeder (= 8gr)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 lepel honing of agavesiroop
  • snufje zout

olie om in te bakken

Zo maak je het*

  1. Meng het meel, bakpoeder,kaneel, honing en een snufje zout met de helft van de melk.
  2. Roer goed door tot je een klontvrij beslag hebt.
  3. Voeg de rest van de melk toe.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng met een garde totdat je een glad beslag hebt.
  5. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak 5 grote of meerdere kleine pannenkoeken.