Zaai liefde oogst geluk: zo zaaien we Teff

Teff zaaien

Je staat er vast niet vaak bij stil, maar er gaat heel wat aan vooraf voordat de heerlijke Teff producten in de winkel liggen. En juist omdat wij alle stappen in eigen beheer uitvoeren, kunnen we alle details van dit magische minikorreltje met jullie delen. Ontdek welke weg Teff aflegt voor het in jouw keukenkastje staat.

Eerst leggen we een gezonde bodem

Voordat we Teff zaaien, zorgen we ervoor dat de bodem gezond is. Onze bodem verrijken we met natuurlijke producten. Dat maakt de grond rijker en de planten vitaler. We verrijken onze bodem met vulkanisch steenmeel, zeewierextracten en bokashi (gefermenteerde plantenresten).

Door het fermentatieproces ontstaan levende bacteriën, waarmee het bodemleven gelijk aan de slag kan. De planten in zo’n rijke bodem, nemen de mineralen op en zijn daardoor gezonder. Niet alleen voor mensen, deze vorm van bodemverrijking is ook beter voor het milieu.

TIP: Wil je hier meer over weten? Stuur je vraag naar info@teffvolkoren.nl

Dan zaaien we (met) liefde

Misschien wist je het nog niet, maar een andere naam voor Teff is liefdesgras. We zaaien dus niet alleen met veel liefde, we zaaien ook letterlijk liefde. Teff zaaien we begin mei en dat is ieder jaar een spannende happening:

  • Zijn de weersomstandigheden goed?
  • Werken alle machines optimaal?
  • En vooral: hoe doet de Teff het dit jaar?

Op 12 mei was het zover. Per hectare zaaien we slechts 5 kilo zaaizaad. Dit is goed voor duizenden plantjes die het hele veld zullen vullen. Bij temperaturen van 20 graden overdag staat er binnen enkele dagen al een heus plantje. Het mooie weer van de afgelopen periode draagt eraan bij dat de Teff voorspoedig groeit. Er zijn nu zelfs al rijtjes Teff zichtbaar!

Teffvolkoren en educatie

Begin 2018 zijn we benaderd door EIP Operational Group Bio-economie Drentsche Aa. Of wij wilden deelnemen aan Demoveld Wedbroeken. Aangezien educatie bij ons hoog in het vaandel
staat, werken we hier uiteraard graag aan mee. Onze Teff is dus te bewonderen tussen verschillende andere gewassen. Zeker een bezoekje waard.

TIP: Demoveld Teffvolkoren Wedbroeken is gelegen aan de Zuidlaarderweg tussen Tynaarlo en Zuidlaren.

Teff altijd in beweging

Ook dit jaar is een deel van ons eigen land weer beschikbaar gesteld als proefveld. Dit betekent dat we bezig blijven met het ontwikkelen van goede Teff rassen die onder Nederlandse klimaatomstandigheden goed groeien en oogstbaar zijn. Zo zijn we -zelfs na 16 jaar Teff telen- nog steeds niet uitgeleerd! Juist die voortdurende ontwikkeling maakt dat we zo vol passie met dit kleine gewas bezig zijn. En die passie delen we met liefde.

TIP: Jouw event opluisteren met een boeiende lezing over Teff? Of juist een lezing op locatie? Neem voor lezingen en educatie contact op met ing. Feije Dijksterhuis. Meer informatie of gelijk een afspraak maken?
• Bel naar 06-83 70 95 55 of stuur een app.
• Maak een afspraak via e-mail: info@teffvolkoren.nl.

Van het land op je bord

Op ieder moment van de dag en iedere dag van het jaar kun je jouw bestelling plaatsen in onze webshop. En er zijn nog 4 manieren om jouw dagelijks portie Teff te bemachtigen. Check in de webshop regelmatig onze voordeelpakketten. We hebben namelijk een ambitieuze missie: Teff in elk keukenkastje in Nederland. Weet je waarom? We werken graag mee aan een gezonde en bewuste levensstijl voor iedereen.

TIP: Heb je de unieke High Teff al ontdekt in de webshop? Iedere eerste zondag van de maand ben je welkom. Geniet van heerlijke theetjes en smul van de smakelijke Teff gerechten die we erbij serveren. Reserveer hier jouw fantastisch begin van de maand.

Teff we krijgen er geen genoeg van. En jij?

Dag in dag uit zijn we letterlijk en figuurlijk druk in de weer om Teff te laten groeien. Heb je nog vragen of ideeën? Superleuk als je deze met ons deelt. En over delen gesproken. Je helpt ons enorm door dit blog te delen met jouw netwerk. Dat gaat heel gemakkelijk met de deelknoppen hieronder. Want je gunt jouw netwerk toch ook een gezonde en bewuste levensstijl? Wil je helemaal niets missen over Teff? Dan is TeffTalk op je lijf geschreven. Dit gratis e-zine ontvang je eens per zes weken en heeft als motto: don’t worry be Teffy.

Als ons nieuws, aanbiedingen en recepten ontvangen?

JA! STUUR ME TEFFTALK