Over ons

Wij zijn Feije en Angela Dijksterhuis. Samen met onze kinderen zijn we de gezichten achter Dijksterhuis Teffvolkoren B.V.

Onze locatie bestaat uit twee verschillende bedrijven. Het ene bedrijf is een akkerbouwbedrijf waar we verschillende gewassen telen en het andere bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken en verpakken van hoogwaardige Teff en Teffproducten.

Het akkerbouwbedrijf bestaat uit een kleine 100 ha zandgrond waar verschillende gewassen in rotatie worden geteeld. Sinds 2002 wordt op ons akkerbouwbedrijf ook Teff geteeld. In de begin jaren was het voornamelijk experimenteren en de teelt leren kennen. Inmiddels hebben we heel wat ervaring opgedaan met dit bijzondere gewas en deze bijzondere teelt.

Sinds 2016 zijn we zelf begonnen met het verpakken en verkopen van Teff en Teff producten en is Dijksterhuis Teffvolkoren B.V. ontstaan. In 2017 hebben we dan ook een loods gerealiseerd die voldoet aan de hoogste eisen van voedselveiligheid om de Teff op een goede manier te kunnen verwerken. In deze loods doen we verwerking, verpakken en opslag van onze Teff en Teff producten. In 2018 is hier een molen bijgekomen waardoor al het meel ook door onszelf wordt gemalen.

Door samen te werken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt en in- en verkoop van Teff gaat het meel dat gemalen wordt bij ons door heel Europa naar diverse grote eindverbruikers, zoals bakkerijen en pasta makers.

We proberen u continu Teff producten van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren tegen een reële prijs. Ook op gebied van productontwikkeling zijn we steeds op zoek naar nieuwe producten die gemaakt kunnen worden met Teff of waar we Teff aan kunnen toevoegen om u een zo goed en breed mogelijk productpakket te kunnen aanbieden.

Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met onze Teff producten zodat het voor een ieder mogelijk is te kunnen genieten van dit bijzondere graan.