Teff Bier

Wat is het toch geweldig als je op een flesje bier je eigen naam ziet staan. Gebrouwen met eigen geteelde en gemalen Teff. Een wens is in vervulling gegaan!

Voor het verder uitwerken hebben we uw hulp echter nog nodig.

Omdat ons bier gebrouwen is met twee verschillende hop soorten, is de smaak dus ook verschillend. Maar welke is nu het lekkerst?

Twee smaken Teff bier, de ene met EU hopping en de ander met USA hopping. Op de dop ziet u welke smaak in de fles zit. Aan u om het verschil te ervaren en aan ons te laten weten welke variant uw voorkeur heeft:

Stemformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EU Hopping

De EU hopping is gebrouwen met de Hopvoorkeur van de Pilot brewery crew.

Dit is Styrian Golding (als bitterhop,) met Saaz en Kent Golding (als laat hop).

USA Hopping

De USA Hopping is gebrouwen door inbreng van de Nederlandse Craft brouwer; Jopen is open.

De USA Hopping is gebrouwen met hoppen van hun originele terroir (dus USA) en zijn veel gebruikte hopsoorten in de “modernere” “Craftbeer scene” – producenten van bieren met uitgesproken smaak.

Gebruikt zijn Chinook (als bitterhop) Citra en Simcoe (als laat hop)

Het bier is tot stand gekomen door het AlterBrew project  www.alterbrew.com van de Hogeschool Gent en KU Leuven.

Onze dank willen we dan ook uitspreken aan de Pilot Brewery EFBT ( https://iiw.kuleuven.be/onderzoek/efbt ). In het bijzonder aan Wouter de Sutter, Gino van Geyt en Gert de Rouck die veel tijd en energie gestoken hebben in het tot stand komen van beide smaken.

Ook Chris Wisse van Jopen bier ( https://www.jopenbier.nl/kom-langs/jopenkerk/ ) hartelijk dank voor de fijne samenwerking en het vele werk dat je samen met collega’s hebt verricht.

Misschien heeft u nog verdere suggesties voor ons bijvoorbeeld een krachtiger bier (6-7-8% vol) of een andere bierstijl (Blond, Tripel, IPA) Laat het ons weten.

Hopelijk gaat u net als ons, genieten van het Teff bier.

Proost!