Bananenchocoladebrood

Lekker smeuïg en vullend

bananenchocoladebrood

Bananenbrood is één van onze favoriete tussendoortjes. Lekker smeuïg en vullend. En ook nog eens zo klaar. Bak een brood, snij het in twaalf sneetjes en vries deze per portie in. Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje in huis. In de koelkast is het brood ongeveer vier dagen houdbaar.

Wat heb je nodig?

  • 130 gram teffmeel
  • 95 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 80 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 60 gram (kokosbloesem)
  • suiker
  • 3 grote (rijpe) bananen
  • 60 ml (amandel)melk
  • 50 gram grof gehakte pure chocolade

Cakeblik 26 cm

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Vet een cakeblik in, of bekleed het blik met bakpapier.
  3. Meng het teffmeel, boekweitmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en het zout in een kom.
  4. Smelt de kokosolie en voeg dit, samen met het vanille-aroma, aan de kom toe.
  5. Prak de bananen en voeg dit met de (amandel)melk en de chocolade als laatste toe.
  6. Meng dit allemaal goed en doe het mengsel in het cakeblik.
  7. Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar.

Het brood mag best nog wat nattig zijn van binnen.