Blue Berry Heaven
Maak van iedere dag een feest!
Deze taart is gemakkelijk te maken, zit vol met voedingsstoffen en is ook nog eens erg lekker. Wij eten deze taart zelfs wel eens als ontbijt. Gebruik buiten het seizoen gerust blauwe bessen uit de diepvries. Diepvriesfruit is ook gezond en even lekker door een taart heen, maar is wel minder mooi om te zien. Als garnering is daarom vers fruit het mooiste om te zien. Maar met alleen mascarpone is hij ook heerlijk.
Wat heb je nodig?
- Voor 12 personen
- 140 gram teffmeel
- 140 gram boekweitmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 130 gram kokosolie of roomboter
- 4 eieren
- 100 ml honing
- 200 ml (amandel)melk
- 2 rijpe bananen
- 150 gram blauwe bessen (diepvries)
- 150 gram mascarpone
- extra bosbessen of ander fruit als topping
taartvorm 24 cm
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Meng het teffmeel en boekweitmeel met het bakpoeder in een beslagkom.
- Laat de kokosolie of roomboter smelten en voeg deze samen met de honing, de eieren en de (amandel)melk toe aan het meel.
- Mix alles met een lepel of mixer tot een glad beslag.
- Prak de bananen en mix deze door het beslag.
- Voeg de blauwe bessen toe en schep ze voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in een taartvorm en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.
- Check met een satéprikker of de taart van binnen gaar is.
- Laat de taart helemaal afkoelen.
- Verdeel de mascarpone over de taart en serveer met een handje blauwe bessen of ander fruit.