Carrotcake in een balletje

Een combinatie van smaken die klopt

carrotcake in een balletje

Deze balletjes hebben we al ontelbare keren gemaakt voor workshops, events en als tussendoortje voor ons zelf. Zo simpel, boordevol met goede voedingsstoffen en zooo lekker. De combinatie van smaken klopt wat ons betreft helemaal.

Maak het recept maar alvast dubbel, want deze snack wil je in je koelkast hebben! Je kunt ze ongeveer drie tot vier dagen bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast. Invriezen kan ook goed.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 kleine balletjes

  • 100 gram geraspte wortel (rasp zelf of koop een zakje julienne gesneden wortel)
  • 25 gram gebroken teff
  • 60 gram zachte dadels (zonder pit)
  • 40 gram walnoten, amandelen of andere noten
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 30 gram kokos + kokos om de balletjes doorheen te rollen

Hoe maak je het?

  1. Doe alle ingrediënten in de bak van een foodprocessor en meng alles goed door elkaar tot het een kleverig mengsel is.
  2. Vorm met je handen kleine balletjes.
  3. Rol de balletjes door de kokos en klaar is je gezonde snack.