Crispy vissticks

Net zo lekker bovendien een stuk gezonder

crispy vissticks

De meeste kinderen zijn dol op vissticks. De combinatie van zachte vis en krokant laagje is ook erg lekker, maar de kant en klare versies uit de winkel bevatten niet zoveel voedingsstoffen. Daarom bedachten wij een gezonde variant met teff. Voor het krokante laagje probeerden we alle soorten teff uit. Bij de versie met de flakes kregen we de meeste punten van onze kinderen want die waren het meest krokant. Maar als je die niet in huis hebt, dan werken gebroken teff of teffpops aan de buitenkant ook.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 200 gram stevige (witte) vis, bv kabeljauw, pangasius haasjes, koolvis, of zalm
  • 2 eetlepels teffmeel
  • peper en zout
  • 1 ei
  • paar eetlepels gebroken tefflakes, gebroken teff of teffpops

beetje olie

Hoe maak je het?

  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Snij de vis in stukken van ongeveer 5 centimeter.
  • Meng het teffmeel met een beetje zout en peper op een bord.
  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Verdeel de tefflakes, gebroken teff of teffpops over een ander bord.
  • Haal de stukjes visfilet 1 voor 1 door het meel. Zorg dat overal meel komt.
  • Haal ze vervolgens goed door het geklutst ei zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • Rol de visfilets daarna 1 voor 1 door de teff flakes. Zorg er weer voor dat het hele stukje vis bedekt is met de teff.
  • Verhit in een koekenpan een beetje olie.
  • Leg de vissticks voorzichtig in de pan, en bak ze aan alle kanten bruin en gaar.