Teffelet

Heerlijk als tussendoortje of voor in de overblijftrommel

Teffelet

Het leuke aan dit omelet recept is dat je het zo kunt eten, maar ook heel goed als wrap kunt gebruiken. Heerlijk als tussendoortje of als lunch. Je kunt de omelet bovendien prima twee dagen in de koelkast bewaren. Vul je omelet als een wrap met groente en/of kaas, rol op en klaar is je gezonde tussendoortje. Ook leuk voor in de overblijftrommel van je kinderen.

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gebroken teff
  • zout en peper

Vulling:

groente naar smaak, bijvoorbeeld geblancheerde asperges of broccoli, paprikareepjes of gebakken champignons

 

Hoe maak je het?

  1. Kluts de eieren met een vork of garde.
  2. Voeg de gebroken teff, zout en peper toe en roer goed door.
  3. Smelt in een koekenpan wat olie of boter.
  4. Roer vlak voordat het mengsel in de pan gaat het ei nog even goed door.
  5. Bak de omelet in ongeveer 3 minuten goudbruin aan beide kanten.
  6. Vul je omelet met groente naar keuze. Ook lekker met wat kiemen of tuinkers.

Variatietip:
Voeg een eetlepel verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe aan je beslag. Of een theelepel gedroogde kruiden.