Watermeloen fetasalade

Dat simpel zó smakelijk kan zijn

Watermeloen fetasalade

Vaak zijn de simpelste salades het lekkerst. De combinatie van watermeloen, feta en munt is heerlijk fris en met wat gekookte teff als basis maak je hier een voedzame salade van. Ideaal als lunch of als bijgerecht voor een barbecue.

Wat heb je nodig?

Voor een grote schaal vol

Voor de basis:

  • 200 gram teff hele korrel
  • 1 eetlepel olie
  • 360 ml water
  • beetje zout of bouillonpoeder

Voor de salade:

  • 1 kleine of de helft van een grote watermeloen
  • 200 gram feta
  • handjevol muntblaadjes
  • 75 gram kleine blaadjes sla, bijvoorbeeld veldsla of babyspinazie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • optioneel: 2 eetlepels granaatappelpitjes

Hoe maak je het?

  1. Verhit de olie in een pan.
  2. Voeg de hele korrels teff toe, bak 1 minuut in de olie.
  3. Voeg het water toe, net als het zout of bouillonpoeder. Breng aan de kook.
  4. Als het kookt, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  5. Na ongeveer 8 tot 10 minuten is al het water verdampt. Haal de pan van het vuur.
  6. Let op: zet het vuur pas uit als al het water verdampt is, anders krijg je pap.
  7. Roer los met een vork en doe de deksel terug op de pan. Laat de teff nog ongeveer 15 minuten na-stomen.
  8. Roer met een vork door de teff totdat alle korrels goed los zijn en laat helemaal afkoelen.
  9. Snij de watermeloen in hapklare stukjes.
  10. Verkruimel de feta of snij in blokjes.
  11. Doe de teff in een grote schaal. Maak eventueel nog een keer de korrels los met een vork.
  12. Spreid vervolgens de blaadjes sla over de teff uit. Doe de watermeloen over de sla, samen met de feta en de munt.
  13. Garneer eventueel met wat granaatappelpitjes.
  14. Sprenkel vlak voor het serveren de balsamicoazijn over de salade.

Bewaaradvies:

De gekookte teff is in de koelkast ongeveer 5 dagen houdbaar