Angéla’s reis naar geluk

Als ik het kan, kan jij het ook!

Mijn naam is Angèla Dijksterhuis-Schneiders, bouwjaar 1974, geboren en getogen Groningse maar inmiddels woonachtig in het mooie Drentse Hijken. Samen met mijn man heb ik een prachtig (samengesteld) gezin met 6 kinderen en runnen we een akkerbouwbedrijf.

Op mijn cv staat bouwkundig tekenaar, toezichthouder asbestsloop, matroos kustvaart en de afgelopen 20 jaar met veel liefde en voldoening gewerkt als verpleegkundige.

De ommekeer

De afgelopen 10 jaren zijn niet gemakkelijk geweest en sinds 3 jaar heb ik eindelijk het gevoel mezelf weer terug te hebben gevonden! Mijn omslagpunt in december 2015 was zó simpel dat ik het heel graag met iedereen wil delen. Nooit gedacht en geweten dat mijn oplossing letterlijk zo dichtbij huis was.

Vicieuze cirkel

Jaren van afnemende gezondheid en steeds meer medicijnen voorgeschreven krijgen om het ene symptoom met het andere te bestrijden, moedeloos werd ik ervan! Bijna elke week zat ik bij de huisarts en door alle medicijnen, op mijn piek zelfs 14 soorten (!), niet meer in staat om normaal te functioneren. Als een zombie ging ik door het leven, niet meer in staat om voor mezelf te zorgen. Laat staan voor mijn gezin. Wist niet meer uit deze vicieuze cirkel te breken totdat ik de dappere beslissing nam dat dit zo niet langer kon, ben met de medicatie gestopt en begon mijn eetpatroon te veranderen.

 

Trots op mezelf

Een ontzettende uitdaging voor iemand zonder energie, moe moe moe moe, druk jong gezin, eigen bedrijf, ziek lichaam, geen keukenprinses maar er was voor mij geen weg meer terug! Hoe trots ik dan ook op mezelf ben dat ik het gewoon geflikt heb! En zonder veel moeite, wie wil dat nu niet?

Inmiddels ben ik 14 kilo lichter en nóg belangrijker: ik heb 13(!) medicijnen kunnen schrappen! Voel me de koningin ter rijk, ik functioneer weer gewoon!

 

En het mooie is, als ík het kan, kun jij het ook! Ik doe me niet anders voor dan ik ben, what you see is what you get!

Warme groet, Angèla

TeffTalk: mis het niet!

De nieuwsbrief van Teffvolkoren met allerlei tips over het gebruik van Teff